Midsummer-Night' S Juno'S  Bassethound kennel
Menü

 

 


 

 

 

 

 

                            Tisztelt Látogató!    

A jelen:

..... Európa szívében Magyarországon, festői környezetben a Balaton felvidéken élünk. A művészetek völgye  tornácán Nagyvázsonyban  Kinizsi Paál falújában lakunk családommal, és hat csodálatos kutyával.

..... Izsóné Stoffer Renátának hívnak, és a Midsummer Night s'Juno s' (Szentivánéji Juno )Basset Hound kennel tulajdonosa vagyok. Kereskedelmi végzettségem mellett, jelenleg itthon tevékenykedem. Tagja vagyok a Hungária és a MEOE bassethound kluboknak. Férjem nemzetközi gépkocsivezetőként járja egész Európát. Szandi lányunk még tanuló, de beoltott igazi kutyás már kamaszként. Családommal megrögzött "kutyabolondok"és hobby állattartók vagyunk.

 

 

 

 

Lányom Szandi...

 

 

 

My daughter Szandi
 

 

 

 Nagyon fontosnak tartjuk az álltalunk tenyésztett kutyáknak a fajta küllemének , tulajdonságának, és elsősorban az egészségük megőrzését. Egy kutyának lételeme a mozgás, és egy vadászkutyának  tudnia kell könnyedén rugalmasan mozogni.

Ezt az irányelvet kell szem előtt tartanunk. Nem vagyunk szaporítók, sem "hústenyésztők". Almok nálunk csak nagyon ritkán születnek. Első almunkat  jól megfontoltuk. Erre készűlve kedvenc szukánkat

 

Én és Jucuska...

 

 

 Bajnok, champion szukánk..

 a kennel alapító:

 

Hungária Champion Friendship Brown Zenit

 

 

"Juno"Jucuska"(közel 9 évesen)

 

(Államilag elismert címet szerzett)

 

 megszürettük ED-HD (könyök és csípő rendellenesség ,latinul dysplasia) örökletes betegségek miatt, és  hozzá kerestünk egy kimagasló genetikai hátérrel és egészségi tesztel rendelkező Francia import kant. A Portugál Jose Homem De Mello fajtaspecialista, küllembíró 96-os. világgyőztes kanjának Port Ch., CS Ch.

magyar tulajdonúban lévő fiát. ( K&K kennel)

 

 

Világ győztes-Word winner "96"

Ch. Like Daddy Dos Sete Mohinos 

 


 

 

HJCh."O" Chu Chu du Monastere de Saint Ahon  

 

Párosításukból 2006.március.08 -án, nagyon ígéretes kiskutyák császármetszéssel  születtek. A kölyköket megtartottuk kiállítási célokra, melyek idáig elért eredményeik alapján már bizonyítottak. Két éven belül  mindannyian Champion bizonyítványt szereztek.

Ketten sikeres munkavizsgát is tettek. Felcseperedvén az alomból három gyönyörű bicolor kanunk 

 

                                  Amadeus                       Abraham               Archibald

 

   

 

                    

 

  JUNO ÉS KÖLYKEI

 

 

és egyke fiatal elegáns szukánk Amanda  a jövő  reménységei.

...Tenyésztési irányzatunkat erre a vonalra építjük. Nem szégyellünk tanúlni elődeinktől.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország első Bajnok / Champion bassethound alma, a

MIDSUMMER-NIGH'S JUNO'S

kennelben született.

Ez bizonyítja, hogy jó úton kezdtük a tenyésztést, és a továbbiakban is

kíváló küllemű, jó adottságokkal rendelkező kutyákkal folytassuk.

A képen szemből balról jobbra...

2009.

Midsummer Night's Juno's Amadeus, A mamájuk: Friendship Brown Zenit és Midsummer Night's Juno's Abraham

 


 

 

A múlt....

 

 

....Gyermekként fanatikus kutyásnak születtem. Kutyakiállításokra

jártam nézelődni,és halomra vásároltam a kutyás lapokat.A kobór állatokat megetettem és volt,hogy haza is vittem egyet.Aminek nem mindig örültek otthon. Mindig volt kutyám amit nagyszüleimnél tartottam kertesházban. Külön köszönettel tartozom nekik azért, hogy ezt mind megengették nekem biztosítva a hobbymat. Elsősorban nagytestű házőrzőt, ami nem fázott és kint lehetett az udvaron.Ezért is választottam akkoriban a Magyar kuvaszt. Lővenbergi fehér Abigél "Barry"amit még  a testvéremmel   közösen Balatonfüreden a  zsebpénzünkön vásároltunk meg.  Barry nevet kapta, majd vele kezdtem kiállításokra járni a kilencvenes években. Itthon nem sok sikert értünk el vele, a fajtajellegtől kissé eltérő egyenesebb szőrtakarója miatt. Az akkoriban magyar fajtát tenyésztő Harcsás Márta szerint, Amerikában díjnyertes kutya lett volna. Ott ezt a típust kedvelik. Barry mackónk tíz éves korában hagyott itt bennünket.

   

Barryvel egy Győri CAC,CACIB-on  1992-1993-ban.

 

 

 

 

Több örökbefogadott kutyánk is volt,többek között utcára kidobott, Kántor a juhászkutya, Jimmy a magyar vizsla, valamint Csöpike tacskó keverék, aki a  férjemmel került hozzám.

 ..Szüleimmel mindig emeletes házban laktunk,és ott nem tarthattam kutyát. Most sem ajánlom senkinek főleg ha bassethoundon gondolkodik. A bassetnek ugyanis nagy szabadságvágya van,  az egyedüllétet nehezen viseli, és egyántalán nem lépcsőzhet! Panelba inkább válasszon egy szobacirkálót, törpeuszkárt, csivavát stb. Ami jobban tűri a bezártságot.

..Régóta foglalkoztatott a fajtatiszta kutyatenyésztés gondolata, de sajnos lehetőségeim mindig határt szabtak. Hogy miért éppen Basset? Rendszeres látogatója voltam a kutyakiállításoknak, és egy napon megpillantottam a számomra klasszis kutyát Ibrahimot, egy Nagyvázsonyi CAC-on. Ki hitte volna akkor, hogy én ide fogok valamikor költözni, bár férjem szülőfalúja lett jelenlegi végleges otthonunk.

 

Ch.Ibrahim Uvalsky Bobr

 

 ..Első látásra  beleszerettem...és soha többé nem tudtam kiverni a fejemből egyedi külsejét, szomorú méltóságteljes tekintetét. Nekem ezt követően csak ilyen kutya kellet, pedig sokszor hallottam ,hogy milyen makacsok.

"Itt még mi is csak álmodoztuk róla"(Gyöngyi kutyával a Gyögyvadász kennelből) 

 

..Ekkor még nem is sejtettem, hogy egyszer majd ő lesz az én kiskutyám apja. Pár év múlva öreg keverék kutyánk elpusztulása útán, próbáltam felvenni a kapcsolatot  tenyésztőkkel, amíg egy napon rátaláltam a nagy Ő-re, a Friendship kennelben.

Látogatás 2003-ban.

  

Szandi a testvérpárral és Dirtyvel.

 

Puszi Jucus anyja

 Minden képen szukát szerettem volna, hiszen városlakók voltunk, és valamivel könnyebb a szukák városi tartása. Így 2003 májusában, valóra váltottam régóta dédelgetett álmomat, és tudatosan vásároltam meg  Friendship Brown Zenit bassethound bicolor szukát. Szeretett tenyésztői csak Pogácsának hívták.

Tőlünk a  " Juno-Jucus" nevet kapta.

Jucus első kiállításán 2003.október Sz.fehérvár

Jucuskával 2003-ban ismét kiállításkra kezdtünk  járni, majd két évvel később 2005-ben,

kennel nevet váltottam  és vele megalapoztam tenyészetemet. Kennel nevünk  az ő nevét viseli. Férjemmel és  Szandra lányommal közösen  Szentivánéji Juno’s névre kereszteltünk.

 

 

"Kicsi Mandy"Midsummer-Night s' Juno's Amanda baby osztályos

első kiállításán 2006-ban, Bp.HBHK.Éjszakai CAC-on.

 

 

 

Szandra lányom Mikuláskupa kiállításon, Jucuskával és  a kölyök osztályos Ábrahámmal 2006-ban.

 

 

Kennel nevünket a Nemzetközi Kynologiai Szövetség (FCI) az angol változaton védtett le. Egyedi tervezett logónkon is Jucus látható.

 

 

  ..Ugyanis William Shakespeare a Szentivánéji Álom című művében említést tesz egy kutyáról, ami leginkább a Bassethound fajtára illik rá legjobban, utalva az állat francia eredetére.

Idézetében így ír róla.

 „Az én kutyám, is mint spártai faj,

  Lefüggő szájú, sárga mind, s fülükkel

  Lesöprik a fűről a harmatot,

  Leppentyűik mint a thessal bikáé.

 

     Lassúk futásra, de szájuk harang:

   Alább-alább mind. Úgy hogy összezengőbb 

   Vonítást kürtre nem hallott soha

   Se Creta, Sparta, sem Thessalia.”

               

             (Arany János fordítása-Vári Juliána festménye) 

 

..A basset megváltoztatta egész életünket.Városi lakásból vidékre költöztünk kertesházba. Majd örökbe fogadtunk mégegyet Jucus mellé társnak.Egy idős

sokat bántalmazott kidobott  kutyát Fülest. Őt megműtettem sérvvel,  és  ívartalanítottuk. Azóta boldogan velünk él, meleg végleges otthonra lelt.

 

 

Füles 

 

 

Balról jobbra 2006-ban Éjszakai CAC  baby osztályban induló Amadeus, Abraham, Archibald

 

 ..2006-ban megszülettek várva várt kincseink az első alom, és végre saját tenyésztésű kutyáim lehettek. Kutyáinkat igazi családtagként kezeljük,bentlaknak a házunkban, közvetlen környezetünkben élnek. Az egész kertet birtokolják. Kutyabejárójukon egésznap ki-be járkálhatnak amikor csak kedvük tartja.

Naponta ápoljuk, sétálunk és foglalkozunk velük.

Végtelenül szabadok, kiegyensúlyozottak,és barátságosak.

Évente nem sok  kiállításra jutunk el ,sajnos férjem munkája gyakori távolléte miatt legtöbbször csak Szandra lányomra számíthatók.

Az ő segítségével már  jó néhány kiállítást tudhatunk a hátunk mögött.

A kutyáknak és nekünk ez csak a munkát jelenti. Természetesen erre is szükség van, hiszen itt mutathatjuk be munkánk gyömölcseit de nem ez a legfontossabb. 

..Az igazi kikapcsolódás ha egy jót kirándul a család és a  falka. Szabadon fácánok és más állatok után kutatva a környék tájain.

..Ha felkeltettük érdeklődését a fajta íránt, vagy problémái lennének a kutyatartással kapcsolatban (etetés,viselkedési zavarok, ápolás-kozmetika stb.) Ha fedeztetni szeretne valamelyik díjnyertes kanunkkal ,vagy egyszer tőlünk szeretne   egy  mínőségi családtagot,  forduljon hozzánk bizalommal.

... Időpont egyeztetéssel ellátogathat hozzánk mármikor egy  jóizű beszélgetésre, mert szívesen segítünk mielőtt elhamarkodott döntést hozna. 

 

Üdvözlettel: Izsóné Renáta, Izsó Ferenc

                      MIDSUMMER-NIGHT'S JUNO'S                 bassethound kennel!

 

 

  

 

 

  

 

   

 

 

 

  

 

  

 

                    

 Három Champion kanunk 2,5 évesen,  a képen szemből balról jobbra...

 

 Midsummer Night's Juno's Abraham, Midsummer Night's Juno's Amadeus és Midsummer Night's Juno's Archibald

 

 

 

     

" A menyek országában valahol Kutya angyal barangol. A többi angyallal ő nem dalol, A nyagykapu előtt csahol, -Tudom,hogy gazdám utánnam jön-mondja, -S ha megjött,újból lesz rám gondja "

( Died 2010-október 13 year)

 


 

  


 

 

számláló
Indulás: 2004-11-22
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!